Skip to content
STUDIO – flexibla sittmöbler av UNStudio för optimal kommunikation

Press release -

STUDIO – flexibla sittmöbler av UNStudio för optimal kommunikation

Offecct inleder ett samarbete med UNStudio och presenterar serien STUDIO - ett sittmöbelsystem som kan anpassas till olika behov och miljöer.

Serien kommer att ingå i Offeccts affärsområde Travel & Navigation som innehåller en stor mängd produkter för olika väntplatser, terminaler, kryssningsfartyg och flygplatser etc.

Den nya serien består av produkterna Studio Twin, Studio Twin Beam samt Studio Easy Chair Right / Left.

Studio Twin skapar möjlighet till kommunikation och utbyte, medan Studio Easy Chair Right / Left erbjuder användaren möjligheten att välja mellan öppna och privata arrangemang. Studio Twin Beam skapar möjlighet för användning i offentliga miljöer och för mer lekfulla arrangemang i publika miljöer.
Kollektionen kan med fördel användas inom många olika miljöer såsom väntrum, lobbyer, kontor och bibliotek.

- Det bakomliggande konceptet för STUDIO grundar sig på en ljus, bekväm och flexibel kollektion av sittelement som integrerar ett brett utbud av rumsliga gester med specifik betoning på en mångsidig kommunikation, säger Ben van Berkel, grundare och arkitekt på det välkända internationella arkitektkontoret, UNStudio i Amsterdam.

- De varierade formerna inom serien tillgodoser individidens behov och önskemål i både offentliga och privata miljöer. Formgivningen av Studio Twin uppmuntrar inte bara till kommunikation genom möjligheten att sitta mitt emot och samtidigt bredvid varandra, utan är även designade för att rumsligen introducera två visuella riktningar i utrymmet de används i, fortsätter van Berkel.

- Studio Easy Chair Right / Left är högst mångsidiga och erbjuder användaren möjligheten att välja mellan olika nivåer av anknytning till både människor och utrymmen kring dem, avslutar han.

I enlighet med Offeccts höga krav på hållbarhet har man med största noggrannhet valt material med fokus på energi och logistik, för att säkerställa att slutresultatet är en produkt med minimal påverkan på miljön.

Om UNStudio

UNStudio är en holländsk arkitektur- och designstudio specialiserad inom arkitektur, stadsutveckling och infrastrukturprojekt. Studion startades 1988 av Ben van Berkel och Caroline Bos. UNStudio står för United Network Studio, vilket är en referens till studions fokus på samarbete.

UNStudios synsätt på inredning och produktdesign baseras på en kombination av djup förståelse och kunskap om material och innovativa tekniker med distinkta rumsliga designstrategier.

UNStudio har arbetat med varierade projekt inom arkitektur och produktdesign i Asien, Europa och Nordamerika. Som exempel kan Brussels Airport Connector i Belgien, Erasmus Bridge i Nederländerna, Mercedes-Benz Museum i Tyskland samt Theater Agora i Nederländerna nämnas.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT

Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal, vd, och Anders Englund, designchef. Huvudkontor och produktion ligger i Tibro, Västra Götaland. Koncernen som har 42 anställda omsätter ca 115 miljoner kronor. Drygt 50 % av omsättningen utgörs av export till 55 länder.

Offecct har sedan starten vuxit kraftigt till att bli en betydande möbelproducent med höga designambitioner vilket inte minst visar sig i de många internationella designpris som Offecct tilldelats under åren. Offeccts grundkoncept är att genom väl utvecklade och designade möbler skapa miljöer som har en positiv påverkan på människor – i mötet, i hemmet och på arbetsplatsen. Offecct arbetar i nära samarbete med flera internationellt erkända formgivare.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö) samt ISO 9001 (kvalitet).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

Presskontakter och mer information

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:

Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se

Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: www.offecct.se
Blogg: blog.offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Press contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15