Skip to content
Soundwave® Wall, en akustikpanel av Christophe Pillet

Press release -

Soundwave® Wall, en akustikpanel av Christophe Pillet

Med Soundwave® Wall, har Offecct utökat sin omfattande kollektion av miljövänliga akustikpaneler och kan nu erbjuda ytterligare ett sätt att skapa en hälsosam ljudmiljö på.

– Akustikpaneler tenderar att förvandlas till dekorativa paneler när de monteras på en vägg i och med att kanterna på varje panel i sig skapar ett synligt mönster, som ett rutnät. Jag ville undvika det genom att skapa en akustikpanel som kunde behålla ytan på väggen intakt utan att förlora sin förmåga att absorbera ljud, förklarar Christophe Pillet.

Soundwave® Wall är den största akustikpanelen som hittills tillverkats av Offecct och den bygger på existerande standardmått som skapats i den framgångsrika kollektionen Soundwave®.

– Soundwave® Wall sträcker sig från golv till tak, det är en panel som är en del av byggnadens arkitektur, som ett färdigbyggt väggparti. Jag har inspirerats av hur vissa interiörer ser ut i japanska hem, med väggar som är konstruerade med långa träplankor satta i rader. I den här typen av konstruktion bildar kontrasten mellan ljus och skugga en vacker kontinuerlig våg, förklarar Christophe Pillet.

CHRISTOPHE PILLET
Christophe Pillet utbildade sig vid Decorative Arts School i Nice och Domus Academy i Milano. Han arbetar med uppdrag som innefattar allt från produkt- och möbeldesign till inredningar och scenografi. Några av beställarna är L’Oreal, Lacoste och omskrivna Hôtel Sezz i St Tropez. Klarhet i uttrycket och sökandet efter enkelhet är nyckelprinciper i Pillets arbete. Pillet bortser från trender i sitt arbete och söker nyfiket efter att förbättra det som redan finns och det som saknas. Pillet har tilldelats flera priser, så som Createur de l’Année vid Salon du Meuble, Prix d’Excellence vid Salon International du Luminaire samt Best hotel bathroom av Idéobain trade show i Frankrike.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15