Skip to content
Fåtölj Pauline och ljudabsorbent Thelma
Fåtölj Pauline och ljudabsorbent Thelma

Press release -

Skräddad elegans med modern känsla.


Utsökta linjer och sofistikerad lekfullhet. Pauline Deltours fåtölj Pauline och ljudabsorbent Thelma, designad för Offecct Sverige, präglas av sina omsorgsfulla detaljer och skräddade elegans. ”Pauline Deltours produkter har alltid en omedelbar enkelhet som vid närmare iakttagelse avslöjar en knivskarp precision och finess”, säger Tobias Strålman, design lead på Offecct.

Våra kontor och sätt att arbeta har förändrats, mot ökad flexibilitet och fler men mindre ytor för fysiska och digitala möten. Fåtöljen Pauline och ljudabsorbenten Thelma är designade för att användas i sådana mjuka, anpassningsbara arbetsmiljöer – och kommer också med smarta accessoarer som krok och skrivplatta. ”Den stora kvaliteten i alla Pauline Deltours produkter är den geniala enkelheten som alltid bygger på utsökta och noggrant utformade detaljer. I fåtöljen finns små förskjutningar i proportioner, överraskande linjer och briljanta funktionslösningar som skapar en självklar elegans”, säger Tobias Strålman.

Ljudabsorbenten Thelma är döpt efter Pauline Deltours yngsta dotter och namnet sägs betyda ”gudomligt skydd”. ”Den har en stiliserad enkelhet med tyger som ligger omlott och skapar ett skräddat och elegant uttryck. Samtidigt slås jag av den lätta lekfullhet som ljudabsorbenten utstrålar, den känns medveten och urban men samtidigt avslappnad och osökt”, säger Tobias Strålman.

Under arbetet med fåtöljen Pauline och ljudabsorbenten Thelma avled Pauline Deltour oväntat och tragiskt. Tobias Strålman säger att han är tacksam både för det fina samarbetet med designern och att arbetet har kunnat fortsätta med hjälp från Pauline Deltours familj, vänner och kollegor. ”Pauline var en varm och ödmjuk person som var inspirerande att arbeta med och enkel att tycka om. Den finaste hyllning vi kan ge är slutföra projektet med hennes oöverträffade känsla för kvalitet och föra det vidare ut i världen”, säger han.

Fakta Thelma
Ljudabsorberande rumsavdelare. Ram och hjul I lackad metall. Svart och vit som standard. Flexicolor som tillval.
Storlek: Bredd 108 cm, Djup 36 cm, Höjd 173 cm.
Pris ca: 12 300 sek ex.moms

Fakta Pauline
Trästomme av massivträ & björkplywood. Ben, bord & snurrplatta av pulverlackerat stål liksom kors för infästning snurrplatta. Stoppning kallskum. Klädsel tyg.
Storlek: Bredd 63 cm, Djup 76 cm, Höjd 70 cm.
Pris ca: 14 700 sek ex.momsRelated links

Subjects

Categories

Regions


Kontakt

För bilder samt övrig information, kontakta Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager, maria.olofsson@flokk.com, +46 701 49 10 81
Press online: http://www.mynewsdesk.com/se/offecct-ab

Sociala medier

Facebook: offecct, Instagram: offecctofficial, Pinterest: offecct, Linkedin: Offecct AB

Om Offecct
Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en produktionsyta på 20 000 m² och har en årlig omsättning på 150 miljoner sek. 50% av Offeccts försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser.

Om Flokk
Flokk AS är marknadsledande inom design, utveckling och produktion av arbetsplatsmöbler i Europa. Flokk är stolt ägare av varumärkena HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Offecct, Profim och 9to5 Seating. Omkring 2 500 anställda arbetar tillsammans för att förverkliga företagets vision; inspirera till ett bra arbete. Flokks huvudkontor ligger i Oslo och de har produktionsenheter i Røros (Norge), Los Angeles (USA), Turek (Polen), i Guangdong (Kina) samt i Nässjö (Sverige). Dessutom har Flokk försäljningskontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Dubai, Singapore, USA, Kina och Australien. Flokks produkter säljs i mer än 50 länder. År 2018 är den totala omsättningen omkring 3 miljarder NOK.

Press contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81