Skip to content
Pauline sofas by Pauline Deltour, photo: Björn Ceder
Pauline sofas by Pauline Deltour, photo: Björn Ceder

Press release -

Pauline by Pauline Deltour

Skräddad elegans i större skala.

Pauline Deltours stiliserade och skräddade fåtölj Pauline, designad för Offect, får nu sällskap av en 2- och 3-sitssoffa. I samband med lanseringen publicerar Offecct en bok om Pauline Deltour där hennes medarbetare och kollegor tar med läsaren in i formgivarens studio och tankevärld.

Pauline Deltours och Offeccts samarbete har tidigare resulterat i den lekfullt urbana ljudabsorbenten Thelma och den eleganta fåtöljen Pauline. Nu kommer också sofforna Pauline som har samma stiliserade enkelhet som fåtöljen med tyger som ligger omlott och skapar ett skräddat uttryck.

”Alla Pauline Deltours produkter har en slags genial enkelhet som grundar sig på utsökta och noggrant utformade detaljer. De nya sofforna har precis som fåtöljen en självklar elegans med små förskjutningar i proportioner, överraskande linjer och briljanta funktionslösningar”, säger Offeccts Brand Manager Maria Olofsson Karemyr.

I samband med att 2-sits- och 3-sitssoffan lanseras publicerar Offecct också en bok om Pauline Deltour, i en bokserie som ger en fördjupad bild av företagets många långa samarbeten med världsledande formgivare.

”Det är på sätt och vis ett slags missionerande, för att sprida kunskap och förståelse kring det arbete som ligger bakom bra långsiktig design. I den här boken om Pauline Deltour möter vi hennes närmaste medarbetare och kollegor som bjuder in oss i hennes studio för att förstå både människan och designern Pauline”, säger Maria Olofsson Karemyr.

Pauline Deltour avled oväntat och tragiskt i september 2021. I arkitektur-och designskribenten Helen Partons text framträder en kör av röster som delar med sig av sina berättelser om Pauline Deltour och hennes arbete.

”När hon började jobba med ett projekt ville hon alltid först åka till fabriken, hon ville veta så mycket som möjligt om företaget och maskinerna”, säger hennes designassistent Claire Pondard.

Och vännen och designern Jun Yasumoto säger: ”För Pauline handlade det aldrig om trender, hon oroade sig inte för folks godkännande utan följde sin egen vision. Jag beundrar henne för den här trygga energin, hur hon drev sin karriär på ett både behärskat och starkt sätt.”

Maria Olofsson Karemyr avslutar: ”Tillsammans ger de här rösterna en fascinerande bild av en varm och ödmjuk person som samtidigt hade en tydlig idé om vad hon ville med sitt yrkesliv och sina många projekt. Pauline Deltour hade förmågan att vara visionär, kreativ och poetisk men ändå djupt förankrad i hantverket, i materialen och produktionsprocessen.”

Related links

Subjects

Categories

Regions


The company was founded in 1990 by Kurt Tingdal and Anders Englund, and the group has a sales of SEK 180 million.

Offecct has showrooms in Stockholm, Gothenburg (SE), Oslo (NO), Copenhagen (DK), London (UK), Amsterdam and Rotterdam (NL), Düsseldorf and Munich (DE), Milan (IT), New York (US), Singapore (SG), Toronto (CA), Sydney (AU), Shanghai (CH), Zürich (SW), Brussels (BE) and Warzaw (PL).

Since May 2017, Offecct has been a part of the Flokk – the market leader in the design, development, and production of workplace furniture in Europe. Flokk owns, besides Offecct, also leading brands as HÅG, RBM, RH, Giroflex, BMA, Profim, Malmstolen and 9to5 Seating.

For more information, please contact:
Press support, images and corporate: Elin Ingblom, +46 (0)70 87 20 215, elin.ingblom@flokk.com

Press contacts

Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15