Skip to content
OFFECCT ReUsed – en e-butik för hållbarhet och tidlös design

Press release -

OFFECCT ReUsed – en e-butik för hållbarhet och tidlös design

Som ett led i Offeccts hållbarhetsarbete lanseras nu OFFECCT ReUsed, en onlinebutik för försäljning av nästan nya designmöbler.

I ReUsed-sortimentet ryms nästan nya designmöbler som bytts in från en aktsam kund, ställts ut på en mässa, blivit fotograferade i en studio eller varit utlånade.

Kombinationen av tidlös och samtida design samt hög produktionskvalitet ger Offeccts möbler en lång livslängd; en livslängd som genom den kvalitetstestning och rekonditionering som alla produkter inom ReUsed-sortimentet genomgår förlängs ytterligare. Resultatet är attraktiva produkter som verkligen lever upp till epitetet nästan ny designmöbel.

- Efter att vi tidigare i år lanserat hållbarhetsstrategin OFFECCT LifeCircle™ är det mycket glädjande att vi nu kan presentera OFFECCT ReUsed, som ytterligare ett viktigt steg i vår satsning på hållbarhet och design av högsta kvalitet, säger Kurt Tingdal, VD, Offecct.

- För att travestera en känd biltillverkare - en Offecctmöbel blir aldrig gammal, bara lite mindre ny, avslutar Kurt Tingdal.

Mer information om OFFECCT ReUsed och det aktuella ReUsed-utbudet finns på http://reused.offecct.se/.

OFFECCT ReUsed ingår i OFFECCT LifeCircle™ som syftar till att ge Offeccts produkter en ökad livslängd. OFFECCT LifeCircle™ består av fyra huvudområden och alla innehåller valmöjligheter som gör skillnad i ekonomin och bidrar till ett samhälle med ökad hållbarhet:

  1. Individuella lösningar genom OFFECCT Selected Patterns™ och OFFECCT Flexicolour, projektspecifika lösningar samt kundunika produkter;
  2. Service support i form av finansiering och OFFECCT Care;
  3. Hållbarhet och återvinning; samt
  4. Online Support.

Mer information om OFFECCT LifeCircle™: http://www.offecct.se/lifecircle

Subjects

Categories


Om OFFECCT


Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15