Skip to content
OFFECCT lanserar Selected PatternsTM och Flexicolour

Press release -

OFFECCT lanserar Selected PatternsTM och Flexicolour

Offecct tar möjligheten till unik anpassning till en helt ny nivå genom att introducera två nya koncept. Kunder, partners och arkitekter kan nu skapa unika möbler och inredningar genom att anpassa produktutbudet med hjälp av FLEXICOLOUR och SELECTED PATTERNSTM.

FLEXICOLOUR erbjuder ett brett utbud av RAL färger i olika kulörer för lack på metallstativ, soffben etc., som kompletterar de tidigare standardfärgerna krom, vit, silver och svart. Genom anpassning med nya kulörer ökar möjligheten till ett personligt uttryck.

SELECTED PATTERNSTM innehåller OFFECCT PATTERNS samt OFFECCT STITCHES.

OFFECCT PATTERNS består av noga utvalda och exklusiva mönster som förstärker produktens karaktär och ger den ett unikt uttryck. Genom att använda en ny teknik erbjuder Offecct möjligheten till ett personligt tillval för flera produkter i kollektionen i en kombination av design och elegans.

OFFECCT STITCHES är exklusiva dekorsömmar som förstärker produktens karaktär och ger den ett unikt uttryck. Offecct Stitches finns i sex olika mönsterutföranden: Bow, Brick, Hex, Languett, Parallel och Zig. Sömmarna för Selected Patterns finns i 12 färger: beige, brun, grå, mörkblå, mörkgrå, mörkgrön, neongrön, neonorange, orange, röd, svart och vit.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT

Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal, vd, och Anders Englund, designchef. Huvudkontor och produktion ligger i Tibro, Västra Götaland. Koncernen som har 42 anställda omsätter ca 115 miljoner kronor. Drygt 50 % av omsättningen utgörs av export till 55 länder.

Offecct har sedan starten vuxit kraftigt till att bli en betydande möbelproducent med höga designambitioner vilket inte minst visar sig i de många internationella designpris som Offecct tilldelats under åren. Offeccts grundkoncept är att genom väl utvecklade och designade möbler skapa miljöer som har en positiv påverkan på människor – i mötet, i hemmet och på arbetsplatsen. Offecct arbetar i nära samarbete med flera internationellt erkända formgivare.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö) samt ISO 9001 (kvalitet).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

Presskontakter och mer information

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:

Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se

Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: www.offecct.se
Blogg: blog.offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15