Skip to content
Offecct växer och möblerar om för att möta framtiden, berättar företagets designchef Anders Englund (till vänster) och vd Kurt Tingdal (till höger).
Offecct växer och möblerar om för att möta framtiden, berättar företagets designchef Anders Englund (till vänster) och vd Kurt Tingdal (till höger).

Press release -

Offecct investerar för ytterligare expansion över hela världen

De globala affärerna ökar stadigt för möbeldesignföretaget Offecct. Därför väljer ledningen att förstärka och utveckla hela organisationen. Allt i syfte att möta förväntade volym-ökningar i försäljningen. – Nu har vi en kraftigt förstärkt organisation som ska leda oss in i nästa tillväxtfas, säger VD Kurt Tingdal.

Under det senaste året har det arbetats intensivt för att bygga framtidens Offecct. I höstas förvärvades grannfastigheten som nu byggs om och anpassas för expansionen. När projektet är klart förfogar Offecct över närmare 20 000 kvadratmeter yta under tak, nästan en fördubbling mot idag.

Offecct gör också en omfattande satsning på egna mötesplatser i Göteborg, Stockholm och Milano. I december sker inflyttningen till nytt showroom i Göteborg och i Stockholm blir det flytt i mars nästa år till Lilla Bantorget. I samband med Salone del Mobile 2017 blir det premiär för Offeccts nya showroom i Milano.

Samtidigt har också organisationen förstärkts, främst inom de delar som omfattar marknad, försäljning och support. En ny tjänst har inrättats som COO i Tibro, där Christina Björklund, tidigare koncernchef för Hallpressen, nu har rekryterats med uppgift att ansvara för den dagliga driften. Det innebär att VD Kurt Tingdal kan fokusera fullt ut på företags- och affärsutveckling. Uppgiften är att skapa ett ännu starkare globalt varumärke inom området för möbler och design för kreativa och sociala mötesplatser. – Offecct är inne i ett skede av tillväxt. Våra produkter och tjänster efterfrågas över hela världen. För våra kunder, inte minst arkitekter, ska vi även framöver vara bäst på att presentera lösningar som är smarta, miljökloka och formmässigt spännande, poängterar Kurt Tingdal.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15