Skip to content
Offecct förvärvar ytterligare fastighet  för att bygga framtidens företag

Press release -

Offecct förvärvar ytterligare fastighet för att bygga framtidens företag

Offecct ska växa och den nya kostymen finns redan! För att säkerställa fortsatt expansion har Offecct förvärvat grannfastigheten vid anläggningen i Tibro.
  
– Nu förfogar vi över sammanlagt 20 000 kvadratmeter inomhusyta. Det ger oss en rad möjligheter framtiden, säger företagets VD Kurt Tingdal.

Den som följt Offeccts 26-åriga historia vet att företaget vuxit stadigt. Planen är att växa ytterligare.
   – Våra nuvarande lokaler utnyttjas maximalt. När vi fick möjligheten att köpa grannfastigheten behövde vi ingen längre betänketid. Tillträde skedde 1 september och vi är redan i gång med en del arbete. Vi kommer att bygga om och anpassa lokalerna för våra ändamål i olika etapper, vi beräknar vara färdiga om ett och ett halvt år, berättar Kurt Tingdal.

När hela projektet är klart kommer Offecct att förfoga över närmare 20 000 kvadratmeter yta under tak, nästan en fördubbling mot idag.
   – Vår tillväxtplan kräver större ytor och en modern, hållbar och effektiv produktion. När vi är färdiga får vi ett bra flöde genom alla delar. I slutändan är det givetvis positivt för våra kunder, vilket är poängen med hela investeringen. I och med förvärvet får vi även möjlighet att vidareutveckla våra tankar kring vår affärsmodell OFFECCT LifeCircle®, säger Kurt Tingdal.

I dag är Offecct i högsta grad ett internationellt företag med försäljning i alla världsdelar. Kurt Tingdal berättar att  satsningen på projektförsäljning slagit väldigt väl ut globalt.
   – Vi har en arbetsmodell som fungerar internationellt. I grunden handlar det om att erbjuda kunskap och rådgivning, hålla vad vi lovar och givetvis att våra möbler uppfyller kundens krav på funktion och design. Vår projektförsäljning har blivit en framgång inom en rad olika branscher, exempelvis IT-, telekom, hotell, bank- och finanssektorn. Kunderna uppskattar vårt sätt att skapa kreativa mötesplatser.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15