Skip to content
Membrane, ett akustikobjekt och en rumsavdelare av David Trubridge

Press release -

Membrane, ett akustikobjekt och en rumsavdelare av David Trubridge

– Membrane är ett system som reducerar ljud. Genom att lägga komponenter omlott och koppla ihop dessa med varandra, kan man som användare bygga en mängd olika mönster. Utöver att förbättra akustiken i rum, skapar de komplexa mönster som bildas även ett attraktivt och funktionellt system för att avgränsa ytor, säger David Trubridge.

Konstruktionen av Membrane härstammar från ett så kallat ”frö-system” som David Trubridge länge arbetat med, där en produkt kommer till genom att koppla ihop flera identiska komponenter med varandra. Komponenterna som utgör produkten packas på höjden i ett paket som användaren själv sedan får sätta ihop till en hel produkt. Fördelen med det här systemet är att produkten inte
blir skrymmande i frakt från producent till kund och är ett initiativ för att minska vårt avtryck i miljön. Komponenterna som utgör Membrane kommer även att produceras i en blandning av återvunnen filt och plast.

– Offecct är den första svenska producenten som vi har arbetat med. Vi arbetar sällan i sådana här projekt för att vi befinner oss så långt borta från den marknaden, men det är alltid spännande att få samarbeta med ett välkänt europeiskt företag och hela processen har varit trivsam, fortsätter David Trubridge.

Membrane presenteras i Offecct Lab. Offecct Lab grundades 2013 och är en experimentell avdelning inom Offecct med syftet att utveckla nya tekniker och hållbara lösningar för produkter och material.

DAVID TRUBRIDGE
David Trubridge tog examen från Newcastle University i England, 1972, sjöfartsarkitektur. Som
självlärd möbelformgivare och naturupptäckare, har Trubridge över åren skapat ikoniska lampor och möbler samt även blivit en förkämpe för hållbar design vilket satt exempel för andra att följa. Designstudion är idag baserad i Whakatu, Hawkes Bay på Nya Zeeland där Trubridge och hans team arbetar med att utveckla designkoncept i miljösmarta material. Studions arbete sträcker sig från unika beställningsjobb, offentlig konst, ljus och möbeldesign för klienter som Boffi och Cappelini med verk representerade på museer som Centre Pompidou i Paris och Victoria & Albert i London. David Trubridge har mottagit ett flertal priser, bland dem UN / Natural World Art Museum (Green Leaf Sculpture) award och det Nya Zeeländska priset för innovativ design, John Britten Award.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15