Skip to content
Meet, ett soffsystem av Fattorini+Rizzini+Partners

Press release -

Meet, ett soffsystem av Fattorini+Rizzini+Partners

– Vi ville formge Meet på ett sätt så att dess funktioner återspeglade Offeccts kärnområden, hållbarhetsaspekten, produkternas ljudabsorberande egenskaper, vikten av att tillföra liv genom växtlighet i inomhusmiljöer och Offeccts hantverkskunnande inom trä och textil, berättar Robin Rizzini.

Meet förhandsvisades på Salone del Mobile i Milano 2014 och fick ett översvallande mottagande för sättet som den tillmötesgår den nya tidens krav på informella möbler för mötesplatser. Den mjuka och generösa sitsen vilar på en plattform som erbjuder plats för växtlighet och arbetsbord med inbyggda eluttag. För avskildhet och möjligheten att bygga rum i rum går det även lätt att montera på och av skärmväggar på Meet.

– När vi arbetar på projekt riktade mot miljön i gränslandet mellan kontor och bostad, höjer vi alltid blicken så att vi ser soffans omedelbara närhet. Vi vill se bortom produkten, vi vill se och känna hur den här produkten faktiskt kommer att fungera i ett utrymme så att den ger maximal nytta för användaren, avslutar Robin Rizzini.

FATTORINI+RIZZINI+PARTNERS Den italienska studion Fattorini+Rizzini+Partners (Robin Rizzini, chief designer - Lucio Quinzio Leonelli, managing partner - Bruno Fattorini, president) är etablerad i Milano. Studion är internationellt erkänd för sin unika möbeldesign som med italiensk estetik kompletteras med avancerad utveckling av material och arbetsprocesser. Studion har genom sin samlade expertis omfattande kunskap om hur design effektivast kan appliceras i området mellan hem- och kontorsmiljö, vilket gett dem utmärkelser så som The Interior Innovation Award – Best of Best 2014, Winner of The Furniture Design Category – Azure Awards 2013 och Interior Innovation Award – German Design Council 2012.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15