Skip to content
Kali, en stol av Jasper Morrison

Press release -

Kali, en stol av Jasper Morrison

Vid berget Kilimanjaros fot, ligger det första av många byggnader som slutligen ska användas som barnhem, skola, kontor och hem för barn och hjälparbetare i området. Stolen Kali kommer att användas i byggnaderna för olika aktiviteter och även säljas internationellt där en del av vinsten oavkortat kommer att gå till Econef projektet. Stolen tillverkas i Sverige men är formgiven på ett sätt som kan möjliggöra en produktion i närheten av barncentret i Tanzania, ett långsiktigt mål som även skulle skapa lokala jobb.

– Stolen Kali är formgiven utifrån en aningen låg, teknisk aspekt, för att möjliggöra att stolen skulle kunna produceras lokalt i framtiden. Stolens karaktär är något pedagogisk utan att vara allt för ordinär, hoppas jag, och formgiven för att kunna ha ett långt liv, säger Jasper Morrison.

– Vi är glada över att arbeta med Jasper Morrison som förstår vikten av det här projektet. Vi stödjer Econef sedan 2013, och genom att skapa den här stolen kan vi utöver monetärt stöd också bidra med något som är fysiskt, något som kan användas direkt, säger Offeccts VD Kurt Tingdal.

Econef är en oberoende organisation som är baserad i Sverige och Tanzania. Econef Tanzania drivs av barnhemsföreståndarinnan Caroline Nicholas som driver verksamheten från Jua Kali, utanför staden Arusha, med syftet att hjälpa föräldralösa barn i området.

JASPER MORRISON Jasper Morrison föddes i London 1959 och har studerat på Kingston Polytechnic och Royal College of Art i London, med ett utbytesår på HDK i Berlin. 1986 startade Jasper Morrison ett designkontor i London och har för närvarande kontor i London, Paris och Tokyo. Det har skrivits mycket om hans arbete och Jasper Morrison har själv även skrivit många böcker om design. Hans arbete inom design och tankar kring ämnet kan inte underskattas och är en ständig källa till inspiration för generationer av formgivare. Morrisons arbete sträcker sig från spårvagnssystem i Hanover till objekt för det dukade bordet, elprodukter och möbler för klienter som Muji, Cappellini, Flos och Vitra.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT
Offecct är ett svenskt företag som grundades i Tibro år 1990 av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (design manager). Tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utvecklar vi möbler med hållbar och funktionell design för aktivitetsbaserade mötesplatser. Vår verksamhet bygger på en genuin och lokal hantverkstradition som vi kombinerar med de senaste teknologiska framstegen. Vi är internationellt erkända för vår produktutveckling i miljövänliga och återvinningsbara material, och för att skapa nya typologier inom möbler och produkter som förbättrar ljud- och luftkvalitéer i byggnader. Vår kollektion gör att inredningar ger positiva och kreativa upplevelser i möten mellan människor idag och imorgon.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) samt 26000 (socialt ansvarstagande).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se
Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15