Skip to content
Falabella By Lucy Kurrein
Falabella By Lucy Kurrein

Press release -

En hyllning av hantverket.

Offecct och Lucy Kurrein har tidigare samarbetat kring soffan Lucy som är en generös och inbjudande modulsoffa med tillbehör som strömkällor och sidobord. Falabella är något helt annat; en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om. ”Falabella är baserad på en formidé som jag burit med mig länge, ända sedan min studietid. Även om produkten kan se självklar och enkel ut ställer den höga krav på producentens hantverkskompetens. När Offecct bad mig göra en liten tillfällighetsmöbel var det äntligen möjligt för oss att göra verklighet av Falabella”, säger Lucy Kurrein.

Hon har sedan ung ålder kombinerat passionen för konst och design med ett hästintresse, och som barn var det ofta hästar som tog form på hennes skissblock. Falabella bär spår av den personliga bakgrunden och namnet är lånat från världens minsta häst, som också sägs vara ovanligt vänlig och klok. ”Pallen har liknande egenskaper. Den är användarvänlig, vacker och lätt, och enkel att gilla. Och vid första anblicken vet du också det här är början på en långvarig relation”, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

Lucy Kurrein

Lucy Kurrein började sin karriär genom ett stipendium (Art Foundation Diploma) vid Leeds College of Art and Design. Därefter fortsatte hon att studera formgivning för möbler vid Buckinghamshire University där hon tog examen 2007. Efter några år vid Matthew Hilton´s och Pearson Lloyds´ samt ”all British Royal Designers for Industry”, startade hon sin egen designstudio i London 2013. Samma år lanserade hon sin första soffa i samarbete med SCP. 2015 fick Lucy utmärkelsen ”Young Furniture Designer of the Year” av brittiska designmagasinet Homes and Gardens. Hon är just nu ansedd som en av de mest spännande unga formgivarna i Europa.

Related links

Subjects

Categories

Regions


Om Offecct

Offecct AB grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en årlig omsättning på

150 miljoner sek. 50% av försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Tibro, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser. I koncernen ingår utöver Offecct; HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Profim och 9to5 Seating.

Om Flokk

Flokk AS är marknadsledande inom design, utveckling och produktion av arbetsplatsmöbler i Europa. Flokk är stolt ägare av varumärkena HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Offecct, Profim och 9to5 Seating. Omkring 2 500 anställda arbetar tillsammans för att förverkliga företagets vision; inspirera till ett bra arbete. Flokks huvudkontor ligger i Oslo och de har produktionsenheter i Røros (Norge), Los Angeles (USA), Turek (Polen), i Guangdong (Kina) samt i Tibro och Nässjö (Sverige). Dessutom har Flokk försäljningskontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Dubai, Singapore, USA, Kina och Australien. Flokks produkter säljs i mer än 50 länder. År 2018 är den totala omsättningen omkring 3 miljarder NOK.

For more information, please contact:
Press support, images and corporate: Sara Gyllestrand, +46 (0)70 87 20 215, sara.gyllestrand@flokk.com

Press contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15

Related content