Skip to content
Lucy Kurrein in her studio.
Lucy Kurrein in her studio.

Press release -

Design med en berättelse.

Nu lanserar Offecct och den brittiska formgivaren Lucy Kurrein Falabella, en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om I samband med att pallen lanseras publicerar Offecct också en bok om Lucy Kurrein, del tre i en bokserie som ger en fördjupad bild av företa-gets många långa samarbeten med världsledande formgivare. ”Det är på sätt och vis ett slags missionerande, för att sprida kunskap och förståelse
kring det arbete som ligger bakom bra långsiktig design. I den här boken om Lucy Kurrein kommer vi riktigt nära formgivaren och den personliga berättelse som format både människan och hennes verk”, säger Offeccts Brand Manager Maria Olofsson Karemyr.

I boken följer vi med designskribenten Max Fraser till Lucy Kurreins studio för ett personligt och ärligt samtal. Det omfattande bildmaterialet som Kurrein själv valt ut reflekterar hennes person, inspirationskällor och designprocess. Precis som i hennes arbeten möter vi en formgivare där omsorg om varje detalj mynnar ut i en naturlig enkelhet som kräver att få ta tid. ”Jag är selektiv med de projekt jag väljer. Om jag anställde ett team skulle jag kunna ta tre gånger så många uppdrag, men jag tycker om att designa allt med mina egna händer och tillåta en långsam och genomtänkt designprocess,” säger hon.

I boken berättar Lucy Kurrein också om hur hennes kreativitet som ung fick näring av besök på konstmuseer, skulpturparker och gallerier och varför relationen mellan produkten och den mänskliga kroppen är så centralt för henne. ”Att förstå den materiella världen är att undersöka utrymmet mellan kropp och objekt, rörelse och stillhet, tomrum och fast form, hantverk och maskin. Många referenser kommer och går under en kreativ karriär, medan andra stannar hela livet. Det här är sådana som har blivit kvar för mig”

Lucy Kurrein

Lucy Kurrein började sin karriär genom ett stipendium (Art Foundation Diploma) vid Leeds College of Art and Design. Därefter fortsatte hon att studera formgivning för möbler vid Buckinghamshire University där hon tog examen 2007. Efter några år vid Matthew Hilton´s och Pearson Lloyds´ samt
”all British Royal Designers for Industry”, startade hon sin egen designstudio i London 2013. Samma
år lanserade hon sin första soffa i samarbete med SCP. 2015 fick Lucy utmärkelsen ”Young Furniture Designer of the Year” av brittiska designmagasinet Homes and Gardens. Hon är just nu ansedd som
en av de mest spännande unga formgivarna i Europa.

Fakta

Offect + Lucy Kurrein

Publisher: Offecct

Redigering: Anne Soward

Text: Max Fraser, Maria Olofsson Karemyr, Lucy Kurrein

Fotograf: Björn Ceder, Mark Cocksedge, Lucy Kurrein

Produktion: Henrik Nygren Design

Distribution: Arvinius + Orfeus Publishing

Subjects

Categories

Regions


Om Offecct

Offecct AB grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en årlig omsättning på

150 miljoner sek. 50% av försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Tibro, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser. I koncernen ingår utöver Offecct; HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Profim och 9to5 Seating.

Om Flokk

Flokk AS är marknadsledande inom design, utveckling och produktion av arbetsplatsmöbler i Europa. Flokk är stolt ägare av varumärkena HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Offecct, Profim och 9to5 Seating. Omkring 2 500 anställda arbetar tillsammans för att förverkliga företagets vision; inspirera till ett bra arbete. Flokks huvudkontor ligger i Oslo och de har produktionsenheter i Røros (Norge), Los Angeles (USA), Turek (Polen), i Guangdong (Kina) samt i Tibro och Nässjö (Sverige). Dessutom har Flokk försäljningskontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Dubai, Singapore, USA, Kina och Australien. Flokks produkter säljs i mer än 50 länder. År 2018 är den totala omsättningen omkring 3 miljarder NOK.

For more information, please contact:
Press support, images and corporate: Sara Gyllestrand, +46 (0)70 87 20 215, sara.gyllestrand@flokk.com

Press contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15

Related content