Skip to content
CIRCUS - Formfjord omdefinierar livets arena

Press release -

CIRCUS - Formfjord omdefinierar livets arena

Formfjord samarbetar med Offecct för första gången, och den första produkten att lanseras ur detta samarbete är bordet CIRCUS. Grundtanken när Formfjord utvecklade CIRCUS var att inte bara tänka på produkten de utvecklade utan även på det utrymme där livet utspelar sig. Formfjord ville se hela utrymmet som en arena, en cirkus.

– Bordet definierar rummet och skapar atmosfär – det förändrar till och med rummets beteende. Genom att skapa ett lekfullt bord blir rummet en underbar plats, säger Formjord, duon bakom bordet.

Fabian Baumann och Sönke Hoof från Formfjord har olika bakgrunder; Baumann är maskiningenjör och Hoof produktformgivare. I skapandet av sina produkter använder sig duon av sina olika perspektiv för att förstärka den kreativa processen och utveckla produkter som fungerar – teknologiskt och ekologiskt, ergonomiskt och känslomässigt, strategiskt och ekonomiskt.

– För oss är det viktigt att våra samarbetspartners står för goda värderingar. Idag säger alla att de är gröna i sitt sätt att arbeta, men Offecct är det verkligen i alla aspekter, fortsätter Formfjord.

– Vi letar alltid efter företag som kan bli bra samarbetspartners vilket inte alltid är lätt, men det har visat sig vara sant med Offecct, avslutar Formfjord.

Om Formfjord

Formfjord är en formgivarduo som består av Fabian Baumann och Sönke Hoof. Fabian Baumann har studerat maskinteknik vid TU-Berlin och industriell design vid TU-Delft. Sönke Hoof studerade industriell design vid Kunsthochschule Weissensee Berlin efter sin lärlingsutbildning som tapetserare. Duon Formfjord startades 2006 och arbetar med formgivning och utveckling av produkter för alla områden av livet. Till Formjords tidigare kunder hör bland annat Audi, Light Years, Stelton, Memo, trendform, och Rösle.

Subjects

Categories

Regions


Om OFFECCT

Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal, vd, och Anders Englund, designchef. Huvudkontor och produktion ligger i Tibro, Västra Götaland. Koncernen som har 42 anställda omsätter ca 115 miljoner kronor. Drygt 50 % av omsättningen utgörs av export till 55 länder.

Offecct har sedan starten vuxit kraftigt till att bli en betydande möbelproducent med höga designambitioner vilket inte minst visar sig i de många internationella designpris som Offecct tilldelats under åren. Offeccts grundkoncept är att genom väl utvecklade och designade möbler skapa miljöer som har en positiv påverkan på människor – i mötet, i hemmet och på arbetsplatsen. Offecct arbetar i nära samarbete med flera internationellt erkända formgivare.

För Offecct är socialt ansvarstagande (CSR) mycket viktigt, och man tar ansvar för att skapa såväl en god arbetsmiljö samt att minska miljöbelastningen inom alla områden som kan påverkas av verksamheten. En stor del av kollektionen är miljömärkt med SVANEN, och målet är att samtliga produkter skall uppgraderas efter de nya miljökraven som SVANEN 4.0 innebär. Offecct är ISO-certifierat enligt ISO 14001 (miljö) samt ISO 9001 (kvalitet).

Flera offentliga miljöer världen över har inretts med möbler från Offecct. Några exempel är Nobis Hotel, Skype och Sveriges Arkitekters kontor i Stockholm, MoMA och MTV studio i New York, Microsoft i Hong Kong, Schiphol i Holland, Statoil i Norge, samt BMW i Belgien.

Presskontakter och mer information

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:

Ulrika Darheden, Marknadsassistent OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se

Kurt Tingdal, CEO OFFECCT AB, tel: 0504-415 00, e-post: förnamn.efternamn@offecct.se  

Hemsida: www.offecct.se
Blogg: blog.offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct

###

Press contacts

Maria Olofsson Karemyr

Maria Olofsson Karemyr

Press contact Brand Manager +46 701 49 10 81
Elin Ingblom

Elin Ingblom

Press contact Marketing & PR Coordinator Request images & samples +46 708 72 02 15